Munkagrodden AB

Mästaregatan 1

266 32 Munka Ljungby

SIGILL_SKÖLD_VÄNSTER_LITEN_SVART_TEXT.pn
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

Ärtbiffar med purjolöksgroddar

October 30, 2017

 

För 4 personer 

 

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.


250 blötlagda/groddade gula ärter 
½ lök 
1 vitlöksklyfta 

2 msk finhackad persilja 
½ msk bakpulver 
rapsolja 
salt, svartpeppar 
purjolöksgroddar 

(för mer smak tillsätt 1 msk senap, 1 tsk torkad timjan och en tsk torkad mejram) 

Gör så här: 
Blötlägg/grodda ärterna minst 12 timmar innan användning. Grodda upp till 3-4 dagar för näringsrikare ärter. 

Skala, dela och hacka lök och vitlök. Häll av vattnet. Mixa ärter, lök, vitlök, persilja, bakpulver, 1 tsk salt och en tsk peppar i en matberedare. 

För mer smak tillsätt 1 msk senap, 1 tsk torkad timjan och en tsk torkad mejram. Forma 4-6 och stek i rikligt med olja i en het panna tills de är gyllenbruna, 3-4 minuter per sida. 

Avsluta med att toppa biffarna med purjolöksgroddar.

Share on Facebook
Please reload

Våra senaste recept

October 8, 2018

Please reload

#

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload