Bakad squash med böngroddar
Du behöver:
2 squash
1 lök
1 paprika
persilja
3 vitlöksklyftor
1 riven rödbeta
1 riven ost
100g böngroddar
Instruktioner:
Sätt ugnen på 225°C
Dela squashen på längden. Lägg dem med skalsidan ner i en ugnssäker form. Ställ in mitt i ugnen ca 15 minuter tills de är mjuka.
Finhacka lök och paprika. Fräs dem tillsammans med den rivna rödbetan i 1 msk olja i en stekpanna,tills de är mjuka. Mot slutet tillsätt tomat och böngroddar (spara gärna lite groddar till garnering)
Ta squashen ur ugnen. Gröp ur innanmätet och skär det i bitar. Blanda samman med de frästa ingredienserna och tillsätt ½ tsk salt och 1 krm peppar.
Fyll squashen med blandningen och toppa med ost. Gratinera i ugnen 15-20 minuter.
Serveringstips:
Ta ut squashen och dekorera med lite färska böngroddar.