Munkagrodden AB

Mästaregatan 1

266 32 Munka Ljungby

SIGILL_SKÖLD_VÄNSTER_LITEN_SVART_TEXT.pn
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

Fröbröd med groddade mungbönor

November 7, 2017

 

Vi hittade ett recept på fröbröd med mungbönor i senaste numret av buffé och vi har testat det! Vi bakade utan kummin och med groddade mungbönor och serverade med smör, ost och groddar på toppen.

MUMS! 😋

 

Ingredienser 

till 1 limpa

  • 1 dl torkade mungbönor (1 dl torkade motsvarar 3 dl blötlagda) eller groddade mungbönor

  • ca 1 l kokande vatten

  • 2 dl solrosfrön

  • 2 dl havregryn

  • 1 1/2 dl vita sesamfrön

  • 2 msk chiafrön

  • 1 dl sötmandel

  • 3 msk fiberhusk

  • 2 tsk salt

  • 3 dl kallt vatten

  • 1 msk honung

  • 3 msk olivolja

  • (1 msk stött kummin)

    Skölj de torkade mungbönorna. Lägg dem i en bunke och slå över kokande vatten. Låt ligga i blöt över natten eller minst 8 timmar. Häll av och låt rinna av väl. 
    ELLER använd groddade mungbönor 2-3 dagar.


    Blanda de blötlagda mungbönorna och alla torra ingredienser i en bunke. Rör ihop vatten, honung och olja och häll det över fröblandningen. Blanda ihop.Tryck ut smeten i en bakpappersklädd brödform, ca 2 liter (för 1 limpa). Låt stå ca 3 timmar i rumstemperatur.

    Sätt ugnen på 175°C. Grädda brödet i mitten av ugnen ca 70 minuter. Låt brödet svalna i formen.

  •  

     

     

     

     

     

     

     

Share on Facebook
Please reload

Våra senaste recept

October 8, 2018

Please reload

#

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload