top of page

KVALITET OCH KONTROLL

Vi på Munkagrodden stoltserar med nöje vår kvalitet och säkerhet. Detta gör vi i form av certifieringar som KRAV och Svenskt Sigill, pastörisering av fröer samt skickar frön och groddar regelbundet för provtagning hos Eurofins. 

VÅRA CERTIFIERINGAR

Organic EU.jpg

EU EKOLOGISKT jordbruk visar att produkten är tillverkad på ett hållbart sätt, med hänsyn till naturen, utan genmodifierade råvaror och strikt begränsad användning av livsmedelstillsatser och processhjälpmedel. 

krav_marke_cmyk (1).jpg

KRAV är Sveriges mest kända miljömärkning för mat. KRAV-märket visar att en vara är producerad på ekologisk grund med extra höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan. 

Svenskt_Sigill_Klimat_Color_RGB.jpg

 SVENSKT SIGILL KLIMAT. Enbart odlare som pastöriserar frön innan odling får använda det Svenska Sigillmärket

Från_sverige_PNG.png

FRÅN SVERIGE kan användas på alla livsmedel och växter som är producerade i Sverige. Märket gör det enklare för dig att hitta mat, dryck och växter som producerats i Sverige och lever upp till de kriterier som krävs för att vara godkänd.

PASTÖRISERING​

Innan odling tvättas och pastöriseras våra fröer. Pastörisering innebär upphettning av livsmedel till en viss temperatur under en viss tid för att ta död på eventuella dåliga bakterier och mikroorganismer samt för att livsmedlet ska hålla sig längre.

Pastörisering förlänger hållbarheten och gör groddarna finare! 

Facebook inlägg  (7).jpg

Alla provtagnig utförs av det ackrediterade laboratioret Eurofins.

Läs mer om Eurofins här 

Här besöker vi SUBA, en av våra fröleverantörer i Italien. 
 

bottom of page