top of page

Vi på Munkagrodden stoltserar med nöje vår kvalitet och säkerhet. Detta gör vi i form av certifieringar som KRAV och Svenskt Sigill, pastörisering av fröer samt skickar frön och groddar regelbundet för provtagning hos Eurofins. 

VÅRA CERTIFIERINGAR 

SE-EKO-03

Vi producerar hållbart!

EU:s logotyp för ekologiskt jordbruk visar att produkten är tillverkad på ett hållbart sätt, med hänsyn till naturen, utan genmodifierade råvaror och strikt begränsad användning av livsmedelstillsatser och processhjälpmedel. Ekologiska aktörer kontrolleras en gång om året.

Läs mer om EU-jordbruk här

Munkagroddens produkter

är KRAV-märkta. KRAV är Sveriges mest kända miljömärkning för mat. KRAV-märket visar att en vara är producerad på ekologisk grund med extra höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan. 

Läs mer om KRAV här

Svenskt_Sigill_Klimat_Color_RGB.jpg

Munkagrodden är certifierade av Svenskt Sigill. Enbart odlare som pastöriserar frön innan odling får använda det Svenska Sigillmärket

Läs mer om Svenskt Sigill

Från Sverige är kan användas på alla livsmedel och växter som är producerade i Sverige. Märket gör det enklare för dig att hitta mat, dryck och växter som producerats i Sverige och lever upp till de kriterier som krävs för att vara godkänd.

 

Läs mer om Från Sverige här

Vi gör också regelbundna tester på våra groddar och frön som sedan hanteras av Eurofins.

Läs mer om Eurofins här 

P A S T Ö R I S E R I N G

Innan odling tvättas och pastöriseras våra fröer. Pastörisering innebär upphettning av livsmedel till en viss temperatur under en viss tid för att ta död på eventuella dåliga bakterier och mikroorganismer samt för att livsmedlet ska hålla sig längre.

Pastörisering förlänger hållbarheten och gör groddarna finare! 

Här kan ni se när vi besöker en av våra fröleverantörer i Italien. 

bottom of page