top of page
VÄLKOMMEN

"Vår passion är att bidra till bättre hälsa, mer energi, livsglädje och en bättre miljö för oss alla."

Om Munkagrodden

Munkagrodden är ett familjeföretag som har odlat och levererat groddar sedan 1992. Allt började som ett litet experiment i en källare i Göteborg och under åren har verksamheten vuxit till att idag leverera KRAV-märkta, ekologiska groddar till butiker, restauranger och caféer i hela Sverige. Den hållbara produktionen av groddar sker i moderna lokaler i Munka Ljungby, strax utanför Ängelholm.

 

Munkagrodden grundades av Eva och Kenneth Bendroth som fortfarande äger och driver företaget tillsammans med sina 12 anställda. 

Vår ambition är att producera groddar av högsta kvalitet som så många som möjligt kan få tillgång till. 

Vi är mycket stolta över att vara utsett till ett av Superföretagen 2017 och 2018. En utmärkelse som delas ut av Bisnode och Veckans Affärer och som mindre än en promille av Sveriges företag får.

Även 2015 och 2016 vann vi DI-Gasells utmärkelse ett av dem snabbast växande företagen.

Årets företagare i Skåne 2019

I september 2019 vann vi utmärkelsen Årets Företagare i Skåne med motiveringen: 
 

"Driver ett traditionellt bolag och har utvecklat både omsättning och sin nisch. I sitt gebit är man idag störst i Sverige genom god och stadig tillväxt av såväl räkenskaperna som produkten. Först växte det på firman och genom den senaste innovationen kan vem som helst skapa tillväxt hemma i köket – bara vattna så tittar groddarna upp."

Eva_och_Kenneth_Årets_företagare.jpg
bottom of page