top of page

Ärtbiffar med purjolöksgroddar


För 4 personer

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

250 blötlagda/groddade gula ärter ½ lök 1 vitlöksklyfta 2 msk finhackad persilja ½ msk bakpulver rapsolja salt, svartpeppar purjolöksgroddar (för mer smak tillsätt 1 msk senap, 1 tsk torkad timjan och en tsk torkad mejram) Gör så här: Blötlägg/grodda ärterna minst 12 timmar innan användning. Grodda upp till 3-4 dagar för näringsrikare ärter. Skala, dela och hacka lök och vitlök. Häll av vattnet. Mixa ärter, lök, vitlök, persilja, bakpulver, 1 tsk salt och en tsk peppar i en matberedare. För mer smak tillsätt 1 msk senap, 1 tsk torkad timjan och en tsk torkad mejram. Forma 4-6 och stek i rikligt med olja i en het panna tills de är gyllenbruna, 3-4 minuter per sida. Avsluta med att toppa biffarna med purjolöksgroddar.

Våra senaste recept
#
Inga taggar än.
bottom of page