Munkagrodden AB

Mästaregatan 1

266 32 Munka Ljungby

SIGILL_SKÖLD_VÄNSTER_LITEN_SVART_TEXT.pn
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

Superbiff på groddade bönor, linser och ärtor!

March 12, 2018

Det är allt fler som öppnar upp ögonen för att göra veganska biffar på groddad bas. Inte så konstigt tycker vi, med tanke på hur mycket nyttigare det är! Näringsinnehållet ökar marknad om vi låter fröna gro istället för att kokas. Grodda i ca 3 dygn, sen är de perfekta för biffning! 

 

Ingredienser:

4 dl linsgroddar

2 dl ärtgroddar (gula eller kik)

2 dl böngroddar (tung eller aduki)

2 morötter

1 broccoli

60 gram broccoligroddar (inte ett måste)

2 msk citron juice

3 msk olivolja

1 vitlök

1 tsk grönsaksbuljong

1 msk fiberhusk

salt 

peppar

 

Mixa allt tillsammans! Om du tycker att biffarna blir för vattniga kan du ta mer fiberhusk, eller pressa ut vattnet! 

 

Till biffarna serverade vi en en mix av nyttigheter: broccoli, broccoligroddar, ruccola, polkabetor, en avocadohalva, rödbetshummus och rödbetsgroddar på toppen! 

 

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

Våra senaste recept

October 8, 2018

Please reload

#

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload